Notícies Fòrum


Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, aposta per “la formació, l’empresa i l’ocupació” per un territori competitiu

10/04/2024


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui un Desdejuni amb Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, per parlar sobre la situació actual i les perspectives per al teixit empresarial de la ciutat. L'acte ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i José Antonio Alcaide, tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.

Borrell ha compartit que en 2023 hi havien 1.026 empreses a Sant Feliu de Llobregat i que el nombre d’autònoms va ser de 2.585 (12,9%), segons dades extretes d’Idescat i de l’informe mensual de l’atur de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat. Respecte al mercat de Treball, al 2023 es van crear 15 empreses amb una taxa de supervivència del 100%. A més, 82 persones van ser ateses pel Servei de Creació d’Empreses. Per sectors, van destacar empreses de serveis (786), construcció (125), indústria (113) i agricultura (2).

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat ha destacat la importància de no treure polígons per a posar habitatges “perquè els necessitem per a generar riquesa en el territori”. De la mateixa manera, ha manifestat que les plantes baixes dels edificis s'haurien de convertir en petits negocis. També ha advocat pel corredor del Mediterrani: “Ho necessitem per al transport de mercaderies”. En aquesta línia, ha manifestat que “si volem que hi hagi indústria, necessitem potenciar la mobilitat del territori. Recentment, des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat s'ha negociat un conveni amb Adif de cessió patrimonial. Per això, és indispensable la sortida B-23 -que afecta sobretot a Sant Joan Despí i a Sant Feliu- i treballar les connexions directes. Això potenciarà la connectivitat i ajudarà al món empresarial”.

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “cal treballar amb formació, empresa i ocupació. Només així serem competitius en el territori”.

Santiago Ballesté, president del Fòrum Empresarial del Llobregat, ha agraït a Borrell el reconeixement de la labor del teixit empresarial al territori, clau per impulsar economia i generar llocs de treball.

M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, ha demanat una millora no sols en el transport de mercaderies, sinó també del transport públic per a potenciar la mobilitat en l'àmbit empresarial. “Al territori falta infraestructura. És un problema acudir als llocs de treball, especialment als que estan situats als polígons. Així que, com a patronal, hem sol·licitat una autoritat que reguli aquesta situació i dugui a terme una transformació real”.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà dels propers Desdejunis en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450