Notícies Fòrum


El Club de la Sostenibilitat d’AEBALL facilitarà a les empreses la transició i adaptació a tot el conglomerat de normatives i tendències en la matèria

22/02/2024


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha organitzat avui una Trobada en Profunditat amb panell d'experts sobre sostenibilitat empresarial. Al Desdejuni s’han analitzat les normatives i obligacions que afecten a les empreses en matèria de sostenibilitat de la mà de Santiago Durán, President de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes d'Espanya (ICAC), Luis Piacenza, Soci de Manegement Consulting de Crowe i Neus Olea, Responsable de Relacions Externes d'AEBALL. L'acte ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i José Antonio Alcaide, tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.

Santiago Durán, President de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes d'Espanya (ICAC), l'organisme públic encarregat de la supervisió i elaboració de les normes de comptabilitat, auditoria i informació corporativa de sostenibilitat a Espanya, ha explicat que l’ICAC és un organisme autònom adscrit al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, amb competències pròpies en comptabilitat, en tot el relatiu a la planificació i normalització comptable, així com el control de l'activitat d'auditora de comptes. L’ICAC ha col·laborat en els treballs preparatoris per a la transposició de la Directiva Europea de Sostenibilitat sobre la presentació d'informació de sostenibilitat per part de les empreses.

Luis Piacenza, Soci de Manegement Consulting de Crowe, ha parlat de la importància de la sostenibilitat corporativa dins l’estratègia empresarial, per l’eficiència i el valor de marca, i ha aterrat la seva exposició amb casos i exemples pràctics de disseny d’estratègies, integració i identificació de les àrees clau. Ha exposat també els avantatges de la sostenibilitat per l’atracció de talent i la cultura corporativa. Piacenza ha ressaltat també la importància de la medició, la millora contínua i la comunicació de la sostenibilitat.

Neus Olea, Responsable de Relacions Externes d'AEBALL ha presentat el nou Club de la Sostenibilitat impulsat per la patronal per acompanyar les PIMES en l’adaptació i transició necessària. El Club canalitza totes les novetats i requisits relatius a Sostenibilitat de manera clara en quant a l'àmbit d'aplicació i horitzó temporal, obligacions i recomanacions per a PIMES, ja que el conglomerat de normatives, iniciatives, obligacions, impostos, certificacions, auditories és molt complex. Les empreses també poden sol·licitar assessorament personalitzat o plantejar qualsevol consulta. A més, organitza jornades, tallers i formacions, perquè les empreses puguin preparar-se i adaptar-se de forma planificada, a més de poder accedir als millors professionals i experts per a cada gestió, servei i projecte. La pertinença al Club és gratuïta per a empreses associades.

El FEm Llobregat continua amb la seva programació de Desdejunis amb convidats com Fabián Mohedano, President executiu de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (13 de març) i Lourdes Borrell, Alcaldessa de Sant Feliu (10 d’abril). Continua així a la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb la seva missió com a agent propulsor de l'activitat empresarial i el desenvolupament econòmic de la zona del Llobregat atraient a destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.

-->

Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450