Notícies Fòrum


Raquel Sánchez, Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana: ´´els sectors estratègics de L´Hospitalet i el Baix Llobregat són el de l’automoció, la indústria i la construcció´´

07/07/2023


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui un Desdejuni amb Raquel Sánchez, Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui ha parlat sobre la mobilitat al Baix Llobregat, així com les inversions ja aprovades i en marxa al territori. L'acte ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i Francesc Belver, 1r Tinent d'Alcaldia de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

La Ministra de Transports ha manifestat que el teixit empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat és clau per impulsar l'economia i generar llocs de treball. “El seu territori és divers i dinàmic, i sempre ha sabut adaptar-se a tots els desafiaments. Encara que vivim un entorn canviant, L’Hospitalet i el Baix Llobregat té la virtut de la resiliència”, ha afegit.

Al Baix Llobregat, segons l'opinió de la Ministra, els sectors estratègics són principalment l’automoció, la indústria i la construcció. A nivell de formació, ha declarat, "cal continuar apostant per l'FP dual. "L’impuls de l'FP ha generat una transferència del coneixement del món educatiu i el món empresarial que ha permès consolidar una economia basada en el talent, en el coneixement i en la creativitat", ha matisat Sánchez.

Respecte a infraestructures, la Ministra de Transports ha destacat obres històriques que "hem estat capaces d'acabar després de molts anys paralitzades, com les variants de Vallirana, l'enllaç de Castellbisbal i després de l'estiu acabarem el túnel d'Abrera. Són obres que s'havien dilatat molt en el temps". Una altra infraestructura que començarà a veure la llum aviat serà la rotonda de Sant Boi de Llobregat. Sánchez ha informat també que des del seu Ministeri estan redactant projectes per adaptar l'AP7 i la connexió amb l'A2 i la B40 per ampliar la capacitat que requereix la indústria. També estan treballant en un projecte que és estratègic a la comarca, que és l'estudi de la nova línia de Rodalies entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat, i presentaran el projecte arquitectònic de la nova estació R2 a Gavà. Aquesta estació no donarà servei sol a Gavà, sinó que també per la seva proximitat ho farà a Castelldefels. Això és una aposta més pel transport públic, pel desenvolupament industrial i per estimular que més empreses s'instal·lin al territori.

Respecte al soterrament de les vies de L’Hospitalet, Sánchez ha confirmat que estan redactant l’estudi informatiu i esperen tenir-ho durant aquest any, confirmant que han avançat en el projecte. "Per la complexitat, serà molt important no sols per a L'Hospitalet, si no per a tot el sistema de Rodalies i el sistema ferroviari. És una actuació molt important que suposa una inversió de mes de mil milions d'euros", ha declarat la ministra.

La Ministra de Transports, ha incidit en el sector més important a la comarca, el de l'automoció, fent referència al PERTE del vehicle elèctric. En aquest sentit, ha afirmat que ha suposat una injecció molt important els fons que venen del pla de recuperació, transformació i resiliència, però també altres projectes en el desenvolupament d'energies renovables com l'Hidrogen Verd. A més, segons el seu punt de vista, a la reforma del mercat elèctric, és imprescindible assumir aquest debat abordant mesures valentes, pioneres i innovadores.

Santiago Ballesté, president d'AEBALL, ha agraït a Sánchez el reconeixement de la labor del teixit empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat és clau per impulsar economia i generar llocs de treball.

Per part seva, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, ha incidit en la necessitat de l'ampliació de l'aeroport del Prat per proporcionar la infraestructura necessària a les empreses i a la ciutadania. "És vital per al desenvolupament de l'activitat empresarial del territori", ha puntualitzat Fiol.

Davant la intervenció del vicepresident d’AEMES Smart i CEO de PREMIUM i de Floox, Jordi Gazo, preocupat per ritme del desplegament de la xarxa d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics, la ministra ha explicat que són conscients que les empreses i la indústria estan fent esforços i inversions molt rellevants en el sector del vehicle elèctric, generació d'ocupació i innovació, "pretenem ajudar amb el PERTE -VEC. El pla nacional d'energia i clima estableix uns objectius ambiciosos que l'any 2030 tinguem una flota de vehicles elèctrics. Existeix la incertesa de si la infraestructura de càrrega està del tot estesa en la xarxa viària. En l'àmbit d'edificacions això s'està cobrint perquè hi ha una normativa que regula els edificis públics i privats, els punts de recàrrega... Cal ampliar els punts de recàrrega en la resta de vies, en les carreteres, en les vies ordinàries, en les vies d'alta capacitat en les vies estatals. Són les principals reivindicacions del sector i les entenem. La nostra missió és facilitar que els vehicles privats elèctrics que circulin per les carreteres.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà dels propers Desdejunis en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450