Notícies Fòrum


La xifra de persones en situació d’atur a L’Hospitalet i el Baix Llobregat es manté en 46.682 al 4rt trimestre de 2022

30/01/2023


Segons el darrer Informe sobre Conjuntura Econòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, en finalitzar l’any 2022 s’ha tornat a les xifres de finals de juny, amb 46.682 persones en situació d'atur al nostre territori, amb poc més de 100 aturats més que a finals de juny quan començava la campanya d’estiu.

En finalitzar l’any 2022 tornem a les xifres de finals de juny, amb 46.682 persones en situació d'atur al nostre territori, amb poc més de 100 aturats més que a finals de junys quan començava la campanya d’estiu.

Aquestes dades, molt bones comparades amb l’inici d’any, poden emmascarar la fi de les restriccions sanitàries provocades per la Covid-19 i pel canvi normatiu que fa que els contractes de treball fixos-discontinus no computin com a persones en situació d'atur encara que no estiguin treballant.

Si comparem la situació municipi a municipi, veiem que en els últims 12 mesos només dos poblacions han vist augmentar la seva població en situació d'atur: Cervelló (6) i Corbera de Llobregat (2), encara que amb unes xifres molt petites. Tota la resta han vist disminuir el seu nombre de persones en situació d'atur. Els més beneficiats per aquesta disminució de l’atur, en termes relatius, han estat: Castellví de Rosanes (-17,3%), Abrera (-13,2%) i Collbató (-12,8%). En termes absoluts, les majors baixades corresponen a: L’Hospitalet de Llobregat (-832), Sant Boi de Llobregat (-373) i Viladecans (-204).

L’economia catalana modera el seu creixement

El creixement de l’economia catalana continua sent significatiu, d’un 4,0%, al tercer trimestre, tot i que modera el dinamisme respecte de la primera meitat de l’any. Els serveis creixen un 6,0% interanual, amb un dinamisme notable dels serveis empresarials i tecnològics, i també amb una millora, cada vegada menys vigorosa, en el turisme. La construcció manté el creixement (2,7%), però amb perspectives menys favorables per la pujada dels costos financers. La indústria estabilitza el ritme de descens (-2,4%), amb una evolució força desigual per branques, on el dinamisme dels productes farmacèutics contrasta amb la feblesa de la indústria tèxtil i de la metal·lúrgia. Finalment, el sector agrari és el que presenta una davallada més marcada (-15,0%), molt afectat per l’encariment de costos intermedis (energia, pinsos, fertilitzants…) i per la caiguda de la producció agrícola per la climatologia adversa. Les exportacions de béns catalanes mostren una desacceleració, amb un creixement del 17,0% anual en termes nominals al període gener-agost (21,5% el 2021), si bé bona part del creixement es derivaria de l’augment de preus dels béns.

Poden consultar l'informe complet: INFORME SOBRE LA CONJUNTURA ECONÒMICA 4rt TRIMESTRE 2022Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450