Notícies Fòrum


Núria Marín, alcaldessa de L´Hospitalet de Llobregat, aposta pel turisme de negocis gràcies al nou bioclúster d´innovació i salut i a l´ampliació de la Fira

27/09/2022


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui un Desdejuni amb Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, qui ha parlat del desenvolupament empresarial de la ciutat i el futur estratègic de l'activitat econòmica del territori. L'esdeveniment ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL.

Marín ha ressaltat el creixement econòmic del territori després de la pandèmia confirmant que, des del mes d'agost passat, 1.400 persones més tenen ocupació respecte a fa un any. A més, s'han signat 5.200 contractes nous, representant un increment del 200% l'increment de contractes indefinits. "Aquestes dades, sens dubte, corroboren la millora de les perspectives empresarials de la ciutat", ha indicat Marín. En aquest sentit, ha manifestat que "cada empresa que arriba representa economia, riquesa i recursos que s'incorporen a les arques municipals per a revertir-los en projectes i serveis a la ciutadania".

En aquesta línia, l'alcaldessa de L'Hospitalet ha destacat el projecte del nou bioclúster d'innovació i salut, que pretén convertir 1 milió de m² en nous espais verds per a la ciutadania i generar nova economia a la ciutat i a l'àrea metropolitana. Marín ha destacat en aquest projecte la importància de la col·laboració, no sols amb les empreses existents en el municipi, que aporten a les arques municipals 31 milions de €, sinó també entre agents de la ciutat. El projecte contempla el soterrament d'una important part de la Gran Via, concretament en el tram dels Hospitals, dels centres de recerca i la Universitat de Barcelona, amb el qual s'alliberarà un conjunt de territori que generarà més de 520.000 m² de zona verda, guanyant aquest nou espai a la ciutat; i 560.000 m² perquè les empreses puguin aterrar en aquesta zona, promovent una nova economia amb aproximadament 8.000 llocs de treball.

El projecte del bioclúster d'innovació i salut contempla el terreny com una àrea de turisme de negocis, com succeeix amb la Fira de Gran Via. I és que, per a Marín, L'Hospitalet és una ciutat receptora del turisme de negocis precisament gràcies a la Fira. Per això, un altre dels seus principals projectes és l'ampliació de 60.000 m² l'entorn de la Fira. “Aquest nou espai farà que la Fira de Barcelona-L’Hospitalet, sigui una fira que pugui competir en el mercat internacional”. Perquè tots aquests projectes siguin possibles, Marín ha incidit en la necessitat de l'ampliació de l'aeroport del Prat per proporcionar la infraestructura necessària a les empreses i a la ciutadania. "És vital per al desenvolupament de l'activitat empresarial del territori", ha puntualitzat.

Santiago Ballesté, president d'AEBALL, ha traslladat a Marín la importància de la formació professional: "l'FP dual és fonamental, les persones han de rebre una formació adaptada a la demanda i a les necessitats del territori. Les empreses busquen perfils professionals que no troben. Cal readaptar el sector educatiu a les necessitats de les empreses".

Per la seva part, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, ha incidit en la necessitat de millorar la infraestructura dels polígons. "Tenint en compte que les empreses del municipi aporten a les arques municipals 31 milions de €, almenys un 10 - 15% hauria de revertir en els polígons. Així les empreses guanyarien en competitivitat, es facilitaria l'accés a altres mercats, suposaria una aposta per la mobilitat… El programa municipal hauria de promoure el fet que els nostres polígons siguin un referent".

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà dels propers Desdejunis en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.

Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450