Notícies Fòrum


FEm Llobregat visita DFactory Barcelona, la fàbrica del futur

01/07/2022


El Fòrum Empresarial del Llobregat va organitzar, aquest dijous 30 de juny, una visita guiada a DFactory Barcelona, el centre de l’economia 4.0, impulsat i gestionat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. La visita va comptar amb la participació del Sr. Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que amb el President de AEBALL/UPMBALL, Santiago Ballesté, va encapçalar la delegació de persones empresàries i directives i va presentar el nou centre.

DFactory Barcelona neix amb l'objectiu de convertir Barcelona en el centre de la innovació 4.0 en el sud d'Europa. A més, promou la creació d'un ecosistema per atreure talent, tecnologia i inversió en un espai únic que reuneix les empreses més innovadores i els projectes tecnològics més avantguardistes. Amb una inversió de 30 milions d'euros d'inversió i 17.000 m2 d'instal·lacions, Navarro ha afirmat que "el centre fomenta l'activitat industrial del territori".

Els serveis tecnològics s'adapten a les necessitats de cada empresa de l'ecosistema, en línia amb la missió del projecte: potenciar la transformació digital. En aquest sentit, es realitzen projectes d'I+D, participació en missions tecnològiques, formació especialitzada, networking entre empreses de l'ecosistema, així com projectes de comunicació i visibilitat.

Per aconseguir els seus objectius, aquesta iniciativa compta amb laboratoris, operats per Leitat, equipats amb la tecnologia més avantguardista:

- Shared lab for robotics: un espai per al desenvolupament, prova i validació de noves habilitats robòtiques, processos i funcionalitats basades en tecnologies habilitadores.
- Impressió 3D: gràcies a la presència del consorci industrial IAM3DHUB, aquest laboratori disposa d'un ampli ventall de tecnologies 3D que operen amb metalls, resines i termo-polímers.
- Oficina de projectes: un servei d'assistència realitzat per a desenvolupar una estratègia de finançament de projectes d'I+D+i.
- Hermes: Centre d'Excel·lència d'Intel·ligència Artificial l'objectiu del qual és la integració i aplicació transversal de la intel·ligència artificial en el sector industrial.

L'edifici destaca per un estil arquitectònicament innovador que combina l'estil industrial de les antigues fàbriques amb acabats de cristall, interiors diàfans i l'última tecnologia en sistemes de construcció sostenibles. Ha estat dissenyat per Torrella Engineering, en col·laboració amb PGI Engineering, Turull Sorensen i Àgora Project Management – Tüv Sud.

Amb aquesta iniciativa, el Fòrum Empresarial del Llobregat consolida un format d'esdeveniment que té com a objectiu principal donar a conèixer amb major profunditat l'activitat dels seus socis, així com fomentar un networking de proximitat.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450