Not韈ies F騬um


Antonio Argando馻, Professor en IESE: 创la bona empresa 閟 鑤ica, responsable, sostenible i rendible创

26/05/2022


El F騬um Empresarial del Llobregat ha celebrat avui un Desdejuni amb Antonio Argando馻, Professor Em鑢it d'Economia i 萾ica de l'Empresa en IESE, per presentar el seu nou llibre: La empresa, una comunidad de personas i exposar als assistents la seva visi sobre l'empresa i l'鑤ica, la responsabilitat, la sostenibilitat i la rendibilitat.

Argando馻 ha argumentat que, entre moltes altres coses, una empresa 閟 abans de res servei; una comunitat de persones que serveixen a altres amb la finalitat de satisfer les seves necessitats m閟 importants. El prop騭it final 閟 el d'oferir el millor servei al client. Perqu aix sigui possible, les persones treballadores de l'empresa han de formar una unitat. "Cal contribuir a satisfer les necessitats internes de les persones treballadores perqu ells satisfaran als clients. La seva labor t una gran responsabilitat social i genera un gran impacte en la societat", ha assenyalat. El professor ha incidit en qu "la gent 閟 m閟 productiva quan se li presta atenci".

Aix mateix, "l'empremta de la persona directiva 閟 essencial per a l'estructura de l'empresa", ha confirmat. La seva funci, ha matisat, "閟 la de tenir a la gent implicada en l'empresa, per aix ha de proporcionar vies per a ajudar a cr閕xer i contribuir a l'鑨it d'un equip. El directiu/a deu comunicar, motivar i crear un ambient que demostri que treballar en la seva empresa val la pena. Tot aix, traslladant valors 鑤ics i morals a la resta de l'organitzaci".

El Professor Em鑢it d'Economia i 萾ica de l'Empresa en IESE considera que una empresa t tres dimensions: "una representa una m鄎uina en moviment de la qual s'espera efici鑞cia i rendibilitat, la segona es refereix a un organisme o entitat sociol騡ica en la qual els empleats han de sentir-se a gust i, finalment, una tercera dimensi entesa com una comunitat de persones".

En el FEm Llobregat tamb s'han analitzat temes fonamentals en l'鄊bit de les organitzacions com l'鑤ica i la cultura de l'empresa; la responsabilitat social corporativa; el sentit del treball; la sostenibilitat; els stakeholders; la missi, la visi i els prop騭its d'una empresa. La empresa, una comunidad de personas analitza la realitat d'un m髇 complex creat per i per a les persones.

En el marc del col穕oqui, s抙a plantejat la import鄋cia de gestionar la diversitat a les empreses, i especialment inculcar el prop騭it de les organitzacions a la gent jove, doncs les noves generacions que s抙i estan incorporant valoren molt m閟 la cultura empresarial i sobretot, els projectes.

Santiago Ballest, President d'AEBALL, ha posat l'accent principalment en qu l'assignatura d'emprenedoria hauria de ser obligat騬ia en col穕egis i centres educatius. "S'hauria de fomentar el vincle entre el m髇 educatiu i l'empresarial; en altres paraules, fusionar la relaci entre educaci i empresa", ha puntualitzat.

Per part seva, M. Rosa Fiol, Vicepresidenta Executiva d'AEBALL/UPMBALL, ha fet al穕usi al fet que "el problema 閟 que existeix una cultura d'individus i no de comunitat, sent aquesta la gran riquesa d'una empresa". A m閟, ha posat en valor a les empreses privades perqu "donar treball 閟 la millor pol韙ica social".

Pr騲imament, el F騬um Empresarial del Llobregat informar dels propers Desdejunis, ja presencials, en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del m髇 de l'economia, l'empresa i la pol韙ica i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, con鑙xer de primera m nous projectes i consolidar la cooperaci i el networking.

Veure totes les Not韈ies F騬um
Promou
Entitats col穕aboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L扝ospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450