Notícies Fòrum


Gemma Badia, Alcaldessa de Gavà: “L´economia circular és la millor opció per generar riquesa”

04/11/2021


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui un Desdejuni amb Gemma Badia, Alcaldessa de Gavà. Les empreses de la ciutat han compartit els seus dubtes i prioritats per consolidar la recuperació econòmica.

L'Alcaldessa ha reflexionat sobre com ha evolucionat la societat després de la pandèmia posant l'accent que tota crisi acaba convertint-se en una oportunitat. “A Gavà aquestes oportunitats existeixen de manera palesa. La ciutat té un gran potencial i hi ha multitud de plans i projectes amb una evolució econòmica molt important”.

L'economia circular és un model econòmic que crea valor i prosperitat allargant la vida útil dels productes i traslladant els residus del final de la cadena de producció al principi. Aplicat al món empresarial, Badia ha assenyalat que “els agents econòmics i socials ens demanen un equilibri per a afavorir l'economia circular”. Per a això, “cal aplicar un posicionament sostenible i les empreses han de facilitar que hi hagi interconnexions”. Així mateix, “a nivell econòmic, hem de potenciar la capacitat d'invenció des del sector privat i l'administració pública”.

En la seva intervenció, Santiago Ballesté, president d'AEBALL, ha recordat que les empreses són generadores de riquesa perquè són creadors de llocs de treballs i ha reclamat suport des de l'administració pública i facilitats per poder contribuir al desenvolupament de la seva activitat.

En el col·loqui, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, ha afirmat que “com a agents socials i econòmics ens sentim molt implicats amb la situació empresarial al Baix Llobregat després de la pandèmia. Durant tot aquest temps hem brindat la nostra ajuda a totes les empreses que han vingut presencialment a la seu de l'entitat. Col·laborem, treballem i ens esforcem junts per posar en valor l'activitat de les empreses”. Així mateix, ha reclamat la infraestructura econòmica necessària per a l'ampliació de l'aeroport de Barcelona per tot el que representa a nivell empresarial i que el Centre de Formació de Martorell pugui exercir eficaçment la seva activitat formativa.

En resposta al tema de l'ampliació de l'aeroport, Badia ha assenyalat que l'activitat econòmica és la que pot revertir la carrera mediambiental perquè “sense diners és difícil fer l'economia sostenible. Necessitem activitats per a retroalimentar aquesta sostenibilitat”.

En la sessió, José Castro, Tinent d'Alcalde d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat de L'Hospitalet de Llobregat, ha mostrat la seva satisfacció per l'intens treball que han dut a terme les empreses per fer front a les conseqüències de la pandèmia.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades presencials en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les empreses podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.

#TreballemPerGuanyarElFutur
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450