Notícies Fòrum


María Peña, Consellera Delegada de l´ICEX: ´´Cal acompanyar en tot moment a les empreses en la seva internacionalització´´

06/10/2021


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui una trobada virtual amb María Peña, Consellera Delegada del ICEX, on ha detallat les estratègies que l'organisme està dissenyant i duent a terme per a reforçar la internacionalització de les empreses en el mercat exterior i ha exposat els principals reptes i oportunitats del comerç exterior.

Les empreses del territori que han participat en la sessió han mostrat el seu interès pels programes i estratègies de suport a la internacionalització impulsades per ICEX, i pels grans reptes actuals conjunturals i que limiten la competitivitat i creixement de les empreses, com l'elevat cost energètic o la manca de matèries primeres.

En aquest sentit, María Peña ha afirmat que "la prioritat ara és que el sector exterior sigui un pilar clau en la recuperació econòmica peró tambien dotar a les empreses d'instruments, serveis i programes que les facin menys vulnerables i més capaçes de resistir a les dificultats del mercat".

Peña ha explicat que ICEX està dissenyant un nou programa - AMPIE - que té per objectiu "acompanyar a les empreses en les seves primeres fases del procés d'internacionalització, desenvolupant una eina d'autodiagnòstic per a veure el que hauria de potenciar i paral·lelament desenvolupar un programa que permeti reforçar aquesta assistència".

Altres programes de l'organisme són ICEX NEXT, d'assistència estratègica durant 18 mesos per a ajudar les empreses a consolidar-se en el mercat internacional, i LOCALIZA, que dóna suport a l'hora d'afrontar alguns de les despeses que té l'empresa en arribar al mercat de destí.

Durant el col·loqui amb les empreses i representants de L'Hospitalet i Baix Llobregat, Peña ha destacat el paper crucial de la indústria en la generació de riquesa i ocupació i ha destacat també la resilencia del sector del comerç exterior durant la crisi de la COVID-19. "Enguany, les exportacions han crescut un 23% a Catalunya, i un 4% respecte a 2019", ha puntualitzat.

"Estem en un bon moment del sector exterior, encara que complex. El mercat exterior i la digitalització no són una opció. Hem de garantir que l'empresa, quan arriba al mercat exterior, se senti acompanyada en tot moment, i hem d'aconseguir que l'empresa redueixi els seus costos d'internacionalització", va concloure.

ICEX España Exportació i Inversions és una entitat pública empresarial d'àmbit nacional que té com a missió promoure la internacionalització de les empreses espanyoles i la promoció de la inversió estrangera.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades presencials en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les empreses podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450