Notícies Fòrum


Pau Relat: ´´Barcelona és un espai neutral en la disputa entre els EUA i la Xina pel 5G, i és una gran oportunitat

22/11/2019


Pau Relat va participar en l'última sessió de l'any de l'Fòrum Empresarial del Llobregat, organitzat per AEBALL, on ha explicat els plans d'ampliació i l'estratègia de la Fira de cara a el futur.

"El recinte ens ha quedat petit. Necessitem nous espais per créixer i per desenvolupar els nostres propis salons", va assegurar. En resposta a la manca d'espai, Fira de Barcelona ha preparat un pla d'ampliació amb el que guanyarà 60.000 metres quadrats fins a arribar als 300.000, el que suposarà ingressar a la Champions League Europea de les fires. "Volem tenir acabada la fase de la Gran Via per 2024", ha avançat Relat.

Amb aquesta finalitat, es preveu que les institucions integrants a l'empresa Fira 2000 (Ajuntaments de Barcelona i L'Hospitalet, Generalitat de Catalunya, AMB, Diputació i Cambra de Comerç de Barcelona), propietària de les instal·lacions, signaran en les pròximes setmanes els compromisos financers per dur a terme les obres.
Després de l'ampliació del recinte de Granvia, seguirà la remodelació de Montjuïc, un espai que ha quedat ”obsolet”. L'objectiu és modernitzar els seus espais i obrir aquesta àrea a usos culturals i de la ciutadania. El president de Fira de Barcelona espera tenir tot acabat en 2029, just per al centenari de l'Exposició Universal de Barcelona.

Construir un referent mundial

Per Relat hi va haver dues decisions claus per l'enorme creixement de la Fira: la construcció d'al recinte de Gran Via, a L'Hospitalet, i l'estratègia de captar grans esdeveniments mundials. Segons el president, això va ser possible gràcies a "amplis consensos". "La missió de la institució, consistent a fer de tractor de l'economia, estava per sobre dels interessos particulars. I això ha facilitat grans acords en contextos difícils", ha puntualitzat.

"Estic recollint els fruits de la feina que van fer els meus antecessors", va argumentar Relat abans de parlar dels números aconseguits per la Fira. En aquest punt, el president de la institució firal va voler aprofitar per recordar a Miquel Valls, l'anterior president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que va morir recentment, moment en què els assistents van irrompre en un tancat aplaudiment. "Jo sóc president de el Consell d'Administració de Fira a proposta de Valls", ha recordat Relat. Pel que fa a dades, Fira de Barcelona s'ha convertit en la "més important d'Espanya i de l'Europa Mediterrània". L'any passat va celebrar 150 esdeveniments, va tenir dos milions i mig de visitants i va facturar 213 milions d'euros.

El segle de les noves tecnologies...i de les fires

"Les dades són demolidores i el segle XXI és clarament el segle de les fires", ha ressaltat el president de Fira. I és que al món se celebren anualment 32.000 esdeveniments firals en els de 1.200 recintes firals existents, amb un total de 4 milions d'empreses implicades en aquests esdeveniments a nivell mundial.

"Les ciutats que volen ser globals i importants s'han de tenir fires que ajudin en aquest desenvolupament" va rematar Relat. En aquest escenari, l'arribada de l'ISE, el major saló audiovisual del món, i del Seafood, el principal esdeveniment mundial sobre productes de la mar, són excel·lents notícies per al territori. "El compromís de la Fira no és només amb el desenvolupament econòmic, sinó també amb la sostenibilitat".

Arran d'una pregunta sobre el canvi de president de la Cambra de Comerç de Barcelona i la relació amb la Fira de Barcelona, Relat ha manifestat estar convençut que "la Cambra seguirà tenint una gran lleialtat institucional", a el mateix temps que va destacar no haver tingut "cap incidència" amb els nous dirigents de la Cambra.

Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450