Notícies Fòrum


Pere Navarro al Fòrum Empresarial del Llobregat: “El Consorci de la Zona Franca exerceix d´explorador de la nova economia amb valentia”

17/07/2019


El president d'AEBALL, Santiago Ballesté, ha agraït al delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona el seu suport al món industrial.

La institució pública que lidera Navarro està realizant una forta aposta per la tecnologia d'impressió 3D amb una incubadora de 21 empreses.

El nou edifici en construcció, D-FACTORY, busca convertir-se en la major referència a Europa de la ‘Industria 4.0’.

“En la mesura que puguem explicar-nos al món, el món voldrà treballar amb nosaltres”, assegura Navarro.


El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) "explora" noves fórmules econòmiques a la recerca d'oportunitats. Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, creu que el sector públic té l'obligació de perseguir la innovació. Un objectiu que exerceix des del CZFB, institució la "vocació no és només cobrar lloguers, sinó també explorar amb valentia els nous camps de l'economia".

Una prova d'aquesta vocació va ser la celebració simultània a finals de juny de set cimeres relacionades amb el comerç internacional. El Congrés Mundial de zones franques, el MedaForum de Logística i Transport, el Congrés ALACAT, el Congrés Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEA), el Saló Internacional de la Logística (SIL), el eDelivery Barcelona Expo & Congress i el Intrade Summit BCN, organitzat pel Consorci de la Zona Franca, van convertir Barcelona en la capital mundial del comerç internacional. "És la primera vegada en la història que una ciutat acull tots aquests esdeveniments en el mateix lloc", afirma Navarro.

El delegat especial del Consorci ha repassat davant mig centenar d'empresaris i directius el Pla Estratègic de la institució, basat en tres eixos: sostenibilitat econòmica a llarg termini, desenvolupament econòmic i social del territori i integració urbana en el marc de la sostenibilitat mediambiental.

"Nosaltres portem el barret d'exploradors, estem explorant coses que mai s'havien fet i la nostra obligació és ser valents", ha explicat en l'esmorzar organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat que impulsa AEBALL, i que ha tingut lloc lloc a l'hotel Porta Fira. En el marc del seu pla, el Consorci persegueix el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per les Nacions Unides. Són 17 punts, entre els quals va destacar el relatiu a les aliances.

"En la mesura que puguem explicar-nos al món, el món voldrà treballar amb nosaltres", ha assegurat Navarro. Però perquè això sigui possible, creu fermament que cal que el sector públic i el privat s'entenguin, i "parlin un mateix idioma". De fet, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona acull la primera incubadora d'impressió 3D d'Europa, on actualment hi ha 21 empreses en procés de 'incubació', que s'ampliarà fins al centenar en els propers anys. Seguint amb aquesta aposta per la tecnologia 3D, Navarro també ha informat que ja s'està construint l'edifici D- FACTORY, una factoria d'innovació digital per acollir les empreses de la indústria 4.0 i que tindrà un gran impacte econòmic en el territori.

"És evident que la tecnologia farà desaparèixer llocs de treball, però aquestes empreses crearan noves oportunitats d'ocupació fora del convencional", ha explicat el delegat especial del Consorci. Per la seva banda, el president d'AEBALL, Santiago Ballesté, ha volgut agrair públicament a Navarro seu suport a la indústria, després que s'hagi definit com un "industrialista nascut a Terrassa i que va créixer al costat d'una empresa tèxtil".

Habitatges assequibles i diàleg amb ADIF

Un dels projectes del Consorci és desenvolupar espais per al 'coliving' i facilitar l'accés dels joves a habitatges assequibles. Al setembre començarà la materialització d'aquest projecte al barri de la Marina.

Navarro també està treballant en la possible utilització de l'espai de platja de vies que ADIF té en una franja de terrenys fronterers entre el polígon de la Zona Franca i la ciutat de L'Hospitalet. "Estem parlant amb la presidenta d'ADIF i l'alcaldessa de l'Hospitalet per veure si podem aprofitar una part d'aquesta 'platja' de vies no utilitzades" per destinar-la a usos logístics, per exemple.

Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450