Notícies Fòrum


El conseller Baiget dóna suport a la multa europea a Apple

14/09/2016


Des del Departament d'Empresa i Coneixement s'insisteix que "la comèdia pressupostària no pot continuar" després de la qüestió de confiança.

Jordi Baiget creu que la indústria catalana està en millors condicions, fins i tot que l'alemanya, per enfrontar-se als reptes de la robotització i digitalització.

El conseller Jordi Baiget va donar suport el passat dimecres, 14 de setembre, a l'actuació de la Unió Europea davant Apple, en una conferència celebrada a L'Hospitalet en el marc del Fòrum Fem Llobregat de la patronal AEBALL. Baiget es va posicionar a favor que les empreses tributin allà on generin beneficis i va fer referència directa a la multa europea a les multinacionals que aprofiten els avantatges fiscals per evitar el fisc.

"La comèdia pressupostària no pot continuar". Així de contundent es va mostrar el conseller, que va apuntar que la qüestió de confiança a la qual es va sotmetra el president Puigdemont el passat 28 de setembre "s'ha de traduir en l'aprovació dels pressupostos de 2017". En aquest sentit, Baiget va reconeixer que "als polítics no els agrada aplicar retallades", i va defensar l'actuació del govern autonòmic davant les "dificultats pressupostàries" i la "falta de majoria parlamentària". "La realitat era que no teníem diners" i va lamentar que "la societat no valori prou l'esforç de la Generalitat" en mantenir els serveis bàsics, com ensenyament i sanitat.

Malgrat tot, Jordi Baiget es va mostrar optimista i va puntualitzar que hi ha "recuperació en tots els sectors", amb especial èmfasi en la indústria. Encara que hi ha un cert creixement, "estem vivint en un entorn en què si alguna cosa sobra és la incertesa". D'aquesta manera, Baiget va aprofitar per fer referència a factors de preocupació, com són la situació política a Espanya, sense Govern des de fa deu mesos, i el Breixit.

La principal solució és crear ocupació. "Hem de generar ocupació", no només en quantitat sinó "en qualitat", va expressar el titular d'Empresa i Coneixement referint-se a millorar els salaris, així com la durada dels contractes i la formació. Perquè l'ocupació és "el que ens acabarà de donar confiança", va remarcar. En aquest sentit, Baiget va apuntar que "fa 39 mesos que la taxa d'atur està decreixent", tot i que encara hi ha molt camí per recórrer per acabar amb el "15,9% actual", un percentatge similar al de 2009. El repte, en la seva opinió, és assolir els nivells de 2006.

"Aquesta vegada les administracions públiques no liderarem la generació d'ocupació, perquè no tenim recursos", i per aquesta raó el conseller ha dit davant un públic integrat per empresaris i directius de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, que l'ocupació s'ha de generar "des de la iniciativa privada, de manera que hem de limitar-nos a ser facilitadors i no perjudicar".

Millor que els alemanys

Respecte a la robotització i la digitalització de la indústria, el que es coneix com a Revolució industrial 4.0, el conseller va opinar, sense pecar d'optimisme, que a Catalunya "tenim més capacitat per afrontar-que els alemanys, perquè ells tenen una gran indústria, molts treballadors i grans plantes", el que redueix agilitat per afrontar el canvi. Per Baiget, "el nostre repte és qualificar i donar l'oportunitat de reinventar als treballadors". Aquests aspectes queden reflectits en el pacte industrial que la Generalitat proposa als agents econòmics i constitueix un dels sis eixos de l'acord.

Baiget va anunciar un pla d'infraestructura de recàrrega del vehicle elèctric, dotat amb 5 milions d'euros, que té l'objectiu de crear una xarxa per tot Catalunya per impulsar l'ús d'aquest mitjà de transport sostenible. Tot i això, el conseller va recalcar que "el principal problema del seu desenvolupament és posar d'acord a les diferents administracions i organitzacions", raó per la qual "hem creat una taula integrada per res menys que 70 membres per negociar i pactar".

ÀLBUM FOTOGRÀFIC DEL DESDEJUNI:


Accedeix a l’àlbum seguint aquest linkVÍDEO DE L'ACTE:Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitat col·laboradora
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450