Notícies Fòrum


Stella Raventós, president d´AEDAF: ´´Les empreses han d´estar representades en el comitè d´experts per a la reforma fiscal´´

08/07/2021


El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar el 7 de juliol una trobada virtual amb Stella Raventós, president de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF), on va donar a conèixer les novetats relatives a la pressió fiscal - introduïdes en els últims Pressupostos Generals-, la seva tendència i les eines de gestió per a les empreses.

Les empreses de L'Hospitalet i el Baix Llobregat van manifestar la seva preocupació per la pressió fiscal catalana i per l'aplicació de nous impostos en matèria mediambiental o els canvis en la base impositiva de l'impost de societats.

Com a resposta, Raventós va detallar que, precisament, els impostos mediambientals són l'àmbit on hi haurà un canvi més important, "ja que la millora del medi ambient és un dels aspectes fonamentals per a repartir els fons europeus que arribaran", va puntualitzar.

"Actualment s'està revisant la normativa comunitària de 2003 i s'està treballant per a crear un impost per a la importació de productes de tercers països que tinguin petjada de carboni".

La president de AEDAF també va tractar les dues principals línies de treball de l'OCDE en matèria fiscal i impositiva. "D'una banda, un nou sistema per a gravar a les empreses digitals, tenint com a eix principal al consumidor per a establir els gravàmens, i per un altre, l'aprovació del tipus mínim del 15% de l'impost de societats que recentment va anunciar el G-20", va explicar, destacant el caràcter "polític" d'aquesta última mesura, "que es concretarà en les pròximes setmanes".

Sobre la creació del comitè d'experts per a la reforma fiscal a Espanya, Stella Raventós va defensar a l'eFòrum que "les empreses han d'estar representades en aquest espai, en el qual actualment només es compta amb acadèmics", al mateix temps que va animar als empresaris a "comptar amb l'assessorament i experiència dels assessors fiscals i recórrer davant la justícia aquelles accions fiscals que considerin injustificades o perjudicials per a la seva activitat".

Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d'AEBALL, va agraïr a Stella Raventós la seva participació a l'eFòrum i va destacar el servei que AEBALL ofereix a les empreses del territori "per acompanyar-les, informar-les i resoldre els seus dubtes sobre fiscalitat, novetats normatives, noves ajudes, deduccions i obligacions".

L'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals va ser creada en 1967 per un grup d'assessors fiscals amb la idea de compartir experiències i conjuminar esforços en els inicis d'una professió que jugava i juga un paper tan important en el desenvolupament d'un Estat modern. Actualment, AEDAF reuneix més de 3.000 professionals, titulats universitaris especialitzats en matèria fiscal, que es dediquen de manera principal i preferent a l'assessorament tributari, bé sigui per compte propi o aliè, i convida a incorporar-se a tot professional de l'assessoria fiscal que desitgi tenir un punt de trobada amb altres professionals i compartir coneixement per al seu millor exercici professional.

Consulta el vídeo de la sessió en el següent: ENLLAÇ

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.

Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450