Notícies Fòrum


José Miguel Guerrero, President de CONFEMETAL: ´´La reindustrialització és clau per al posicionament d´Espanya i Europa en el món´´

22/10/2020


El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar ahir una trobada virtual amb Don José Miguel Guerrero, president de la Confederación Española de Organizaciones Empresariales del Metal (CONFEMETAL), qui ha mostrat la seva visió sobre la situació actual i les perspectives de futur com a president de l'organització empresarial estatal que agrupa i representa a tot el sector del metall, fent un breu repàs sobre la importància i el pes del sector en l'economia així com les seves diferents àrees d'activitat.

En la trobada virtual, Guerrero ha destacat la importància d'"impulsar la reindustrialització a Espanya i Europa si volen tenir un paper destacat i de lideratge mundial en les transformacions econòmiques i productives que s'estan produint, impulsant la competitivitat industrial al mateix temps que es dóna resposta a les ambicions climàtiques i digitals del nostre temps".

El president de CONFEMETAL ha assegurat que tant el sector del metall com el conjunt de la societat s'enfronten "a l'escenari més complex que hem viscut en els últims 50 anys" i ha destacat els últims informes de l'FMI, que auguren que l'economia espanyola serà la que més patirà els efectes de la pandèmia del coronavirus entre els països desenvolupats.

En aquest sentit, el president ha valorat positivament l'acord aconseguit a la UE per a posar en marxa un pla de recuperació econòmica comunitari, del qual Espanya rebrà prop de 140.000 milions en ajudes i préstecs, si bé ha advertit que "en cap cas aquests fons haurien d'utilitzar-se per a elevar la despesa pública, sinó que han de dedicar-se a modernitzar el teixit productiu i econòmic de cara al futur".

Resiliència empresarial per a superar la crisi

El president de CONFEMETAL ha animat a les empreses del sector a "aguantar i resistir per a mantenir el teixit productiu", subratllant que "els empresaris estan acostumats a situacions adverses, i a convertir les dificultats en oportunitats per a continuar avançant".

Per assegurar que l'activitat empresarial segueixi endavant, Guerrer destaca que és important "demandar plans de reactivació a tots els nivells administratius" i ha animat a les empreses a impulsar la seva internacionalització. "No és una opció, és una necessitat" ha afirmat, destacant la necessitat de "desenvolupar polítiques d'aliances entre pimes perquè puguin assolir amb èxit els seus objectius".

"És important que les empreses utilitzin, a temps, tots els mecanismes legals per a suportar la difícil situació: ERTO's, moratòries, ajornaments de pagaments, mediacions... tot el que sigui necessari perquè l'activitat no s'aturi", ha recalcat.

Innovació i formació, claus per a l'èxit

En la seva intervenció, José Miguel Guerrero ha defensat també "la preparació i el futur de tota la indústria de l'automoció", que té una destacada importància en el conjunt del sector del metall, i ha subratllat la necessitat de trobar "solucions tecnològiques, basada en la innovació, per a donar resposta als reptes d'aquest sector productiu".

També ha expressat la importància del pla sectorial de formació "per aconseguir professionals qualificats i donar resposta a totes les necessitats i reptes de futur del sector del metall".

CONFEMETAL, Confederación Española de Organizaciones Empresariales del Metal, és l'organització empresarial cúpula del Sector del Metall a Espanya. Agrupa les associacions més representatives de la Indústria, el Comerç i els Serveis del Metall, tant en l'àmbitl territorial, com és el cas de UPMBALL, com en l'àmbit sectorial, amb les associacions nacionals representatives de les diverses branques d'activitat.

José Miguel Guerrero és Llicenciat en ADE per la Universitat a Distancia de Madrid, José Miguel Romero és Administrador Concursal per la UNED, Mediador Concursal per la Universidad de La Rioja, PDG per IESE i Diplomat en Comerç Exterior pel CESEM.

Empresari del sector del metall des de fa 34 anys, és president i CEO de Solventia Solutions, S.L. l'activitat de l qual és el disseny i la fabricació de HW per a la indústria electrònica i de Telecomunicacions; i de Tague Consulting,S.L., empresa dedicada a la consultoria i gestió de pimes.

És president de Confemetal, vicepresident de CEPYME, membre del Comitè Executiu i Junta Directiva de CEOE i membre del Col·legi d'Economistes de Madrid.

Gran coneixedor del sector per la seva llarga trajectòria, va ser també president de AECIM, Asociación de Empresas del Metal de Madrid, i vicepresident de CEIM, Confederación Empresarial de Madrid, fins a abril de 2018. Va presidir la Comissió d'Indústria de CEOE entre 2006 i 2014.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450